ua en ru

ПАР готується до великої кількості госпіталізацій через "Омікрон"

ПАР готується до великої кількості госпіталізацій через "Омікрон" Фото: ПАР готує лікарні до сплеску коронавірусу через новий штам (Getty Images)

Південна Африка готує свої лікарні до великої кількості госпіталізацій через новий штам коронавірусу "Омікрон". Через кількість інфікованих у країні починається четверта хвиля COVID-19, заявив президент Сиріл Рамафоса.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Рамафоса сказав, що "Омікрон", мабуть, домінує над новими інфекціями у більшості провінцій, і закликав більше людей пройти вакцинацію проти коронавіурсу.

"У міру того, як країна наближається до четвертої хвилі інфекцій COVID-19, ми спостерігаємо рівень інфекцій, якого ми не спостерігали з початку пандемії", - сказав він, додавши, що за останній тиждень кількість щоденних інфекцій збільшилася вп'ятеро.

Але також Рамафоса зазначив, що поки що невідомо, на скільки "Омікрон" вплине на кількість випадків госпіталізації. Але все ж таки ПАР готує лікарні до прийому великої кількості пацієнтів. Також фахівці вивчають, як можна швидко отримати ліки для лікування коронавірусу.

"Незабаром ми скликаємо засідання Національної ради щодо боротьби з коронавірусом, щоб розглянути стан пандемії. Це дозволить нам вжити будь-яких подальших заходів, необхідних для забезпечення безпеки та здоров'я людей", - заявив глава ПАР.