ua en ru

У Польщі розповіли, коли дадуть вакцину AstraZeneca Україні

У Польщі розповіли, коли дадуть вакцину AstraZeneca Україні Фото: Польща планує надати Україні вакцину AstraZeneca в травні-червні (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Поставка вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca з Польщі планується в травні - червні. Розмір партії складе 1,2 млн доз препарату.

Про це повідомили в уряді Польщі у відповідь на інформаційний запит "Укрінформу".

У польському уряді зазначили, що точні терміни поставки препарату в Україну будуть залежати від динаміки поставок AstraZeneca в Польщу.

"Для здійснення поставок потрібно також узгодити юридичні та технічні аспекти, над якими працюють зацікавлені сторони. Беручи це до уваги, можливим терміном передачі вакцини українській стороні є травень-червень", - повідомили в прес-службі уряду Польщі.

При цьому влада заявила, що польська сторона буде намагатися поставити в Україну вакцину від коронавірусу в "протягом наступних двох місяців", попри зменшення поставок від компанії AstraZeneca в Польщу.

При цьому в уряді підкреслили, що поки не розглядається можливість збільшення обсягів як AstraZeneca, так і інших виробників, які будуть перепродані Україні.