ua en ru

Президент Pfizer виступив проти скасування патентів на вакцини від коронавірусу

Президент Pfizer виступив проти скасування патентів на вакцини від коронавірусу Фото: вакцина від коронавірусу (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Головний виконавчий директор американської компанії Pfizer, яка розробила вакцину від коронавірусу Comirnaty, Альберт Бурла виступив проти пропозиції про відмову від інтелектуальної власності на препарати від COVID-19. Він відзначив складність їх виробництва і великі витрати на створення заводів для їх виготовлення.

Про це повідомило агентство AFP.

Бурла зазначив, що необхідно зосередитися на збільшенні виробничих потужностей, які "зможуть випускати мільярди доз вакцини". Крім того, за його словами, потрібно переконатися у відсутності політичної складової в організації виготовлення препаратів.

Він також додав, що основу вакцини від коронавірусу становить технологія інформаційної РНК і вона вимагає "дуже тривалого" процесу виготовлення і глибоких технічних знань" для створення виробництва.

"Оскільки препарати з РНК ніколи раніше не вироблялися, проблема полягає в тому, що в світі немає таких заводів, крім тих, які ми побудували самі з нуля", - додав глава Pfizer.