ua en ru

Північна Корея відмовилася від участі в Олімпійських іграх в Токіо через коронавірус

Північна Корея відмовилася від участі в Олімпійських іграх в Токіо через коронавірус Фото: Олімпійські ігри в Токіо пройдуть без Північної Кореї (Associated Press)

Північна Корея заявила, що може відмовитися від участі в Олімпійських іграх, які відбудуться в Токіо. Таке рішення прийняли через пандемію коронавірусу.

Рішення про відмову від участі в Олімпійських іграх прийняли в міністерстві спорту Північної Кореї після засідання Національного олімпійського комітету. Там говорили про захист спортсменів від "світової кризи суспільної охорони здоров'я, викликаного COVID-19".

В Південній Кореї висловили співчуття з приводу такого рішення Північної Кореї. Там сподівалися, що Олімпійські ігри в Токіо можуть надати двом сторонам можливість поліпшити відносини.

В той же час міністр Олімпійських ігор в Японії Тамайо Марукава заявила, що поки що немає точних підтверджень про таке рішення і вона не може журналістам відразу прокоментувати це питання. Також Олімпійський комітет Японії заявив, що Північна Корея поки ще не повідомила його про те, що не буде брати участь у змаганнях в Токіо.