ua en ru

У США третьою дозою вакцини можуть прищеплювати вже восени: хто потрапив до списку

У США третьою дозою вакцини можуть прищеплювати вже восени: хто потрапив до списку Фото: американці почнуть отримувати третю дозу вакцини восени (GettyImages)

В США прищеплювати третьою дозою вакцини від коронавірусу можуть почати вже восени. Однак щеплення отримають деякі категорії людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ABC News.

Директор Національних інститутів охорони здоров'я, доктор Френсіс Коллінз заявив, що в США рішення про вакцинацію третьою дозою вакцини буде прийнято в найближчі тижні. Можливо, вакцинація почнеться вже цієї осені.

Він зазначив, що це необхідно через поширення штаму "Дельта" в США, але остаточне рішення ще не прийнято.

Чиновники в охороні здоров'я США запевняють, що рівень захисту американців від коронавірусу досить високий, оскільки вакцинація проводиться ефективними вакцинами Pfizer, Moderna або Johnson & Johnson. Водночас, деякі з них натякнули, що вакцинація третьою дозою настане раніше, ніж очікувалося.

"Є побоювання, що ефективність вакцини може почати знижуватися. А "Дельта" - неприємна проблема, з якою нам потрібно боротися", - сказав Коллінз.

За його словами, уряду потрібно пару тижнів, щоб оцінити, наскільки штам "Дельта" вдарив по США. Після цього буде прийнято остаточне рішення про вакцинацію третьою дозою.