ua en ru

Вчені просять уряд Індії надати всю інформацію про COVID-19

Вчені просять уряд Індії надати всю інформацію про COVID-19 Фото: вченим потрібні точні дані про COVID - 19 в Індії (GettyImages)

В Індії вчені просять уряд Індії надати інформацію про коронавірус. Це потрібно для того, щоб зупинити нові випадки важкої хвороби і врятувати життя.

Індійські вчені звернулися до прем'єр-міністра Індії Нарендре моді з проханням оприлюднити дані про віруси, які дозволили б їм врятувати життя.

Онлайн-звернення підписали понад 350 вчених в Індії. Вони просять уряд опублікувати дані про мутації вірусу, тестування, відновлених пацієнтів та про те, як люди реагували на вакцини.

Вчені стверджують, що деталізовані дані з тестування були недоступні для неурядових експертів, а також для деяких державних експертів.

"Робота з моделювання для прогнозування майбутніх сплесків тиску проводилася призначеними урядом експертами з недостатньою інформацією", - йдеться в повідомленні.

Вчені переконані, що достовірні дані по загальній ситуації в країні могли б допомогти спрогнозувати ситуацію з коронавірусів на майбутнє - визначити, скільки ліжок, кисню або приміщень для інтенсивної терапії в Індії буде потрібно надалі.