ua en ru

В Україні офіційно запровадили COVID-сертифікат: що міститиме та хто його отримає

В Україні офіційно запровадили COVID-сертифікат: що міститиме та хто його отримає Фото: Кабмін запровадив COVID-сертифікат в Україні (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів опублікував постанову про запровадження в Україні так званого COVID-сертифікату. Сертифікат, який підтверджуватиме не лише вакцинацію, можна буде отримати у паперовій або цифровій формі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову Кабміну.

COVID-сертифікат буде відображатися у мобільному застосунку "Дія", але можна буде отримати паперову форму через звернення до лікаря. Цифрові COVID-сертифікати та їх копії в паперовій формі матимуть однакову юридичну силу.

Що підтверджуватиме сертифікат

Відповідно до постанови уряду, український COVID-сертифікат підтверджуватиме не тільки вакцинацію від коронавірусу. Сертифікат може підтвердити інформацію про:

  • повний курс вакцинації від COVID-19;
  • тестування на COVID-19;
  • факт одужання від COVID-19.

Яку інформацію буде містити сертифікат

Український COVID-сертифікат буде містити в собі наступну інформацію:

  • прізвище, ім’я власника українською мовою;
  • дата народження власника;
  • унікальний номер сертифіката;
  • кінцева дата строку дії сертифіката.

Кожному COVID-сертифікату присвоюється унікальний електронний ідентифікатор та формується QR-код.

Крім того, у мобільному застосунку "Дія" разом з цим переліком інформації буде відображатися фотографія його власника з Єдиного державного демографічного реєстру.

Скільки діятиме COVID-сертифікат

Внутрішній сертифікат, який підтверджуватиме завершення курсу вакцинації від коронавірусу, буде діяти протягом 180 днів з моменту введення останньої дози препарату.

Сертифікат, що підтверджує одужання від коронавірусу, діятиме також 180 діб від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат тестування на COVID-19.

Сертифікат з підтвердженням негативного тестування на коронавірусу діятиме 72 години починаючи від години забору матеріалів.