ua en ru

До вакцинації від COVID в Україні залучать студентів. ВООЗ вже розпочала тренінги

До вакцинації від COVID в Україні залучать студентів. ВООЗ вже розпочала тренінги Фото: тренінги для українських інтернів (facebook.com/WHOUkraine)
Автор: РБК-Украина

До кампанії з вакцинації від COVID в Україні мають намір залучити студентів-медиків та інтернів. Це має знизити навантаження на медпрацівників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook українського Бюро ВООЗ.

Повідомляється, що ВООЗ розпочала тренінги для викладачів медичних університетів України, щоб залучити студентів 4-5 курсів та інтернів до вакцинації від COVID-19 та знизити навантаження на медичних працівників. Очікується, що їх залучення допоможе заповнити прогалини і задовольнити очікування щодо вакцинації цільових груп населення до кінця 2021 року.

"В Україні, як і в усьому світі, ситуація з поставками вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров'я задіяна на повну потужність. Тому лікарі потребують допомоги старших студентів-медиків і лікарів-інтернів, які будуть разом з ними робити щеплення, принаймні, у великих центрах вакцинації, щоб у лікарів було більше часу для виконання своїх основних функцій, адже інші хвороби нікуди не поділися", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт додав, що залучення волонтерів та студентів - це стандартна процедура, яка застосовується в інших країнах.

"Але волонтери без спеціальної медичної освіти можуть виконувати лише обмежені функції. Тому в Україні муи залучаємо студентів-медиків. Ми навчаємо, як робити щеплення від COVID-19 в високоякісний і безпечний спосіб, щоб зменшити ймовірність програмних помилок", - підкреслив він.