ua en ru

ВООЗ назвала причину спалаху коронавірусу в Індії

ВООЗ назвала причину спалаху коронавірусу в Індії Фото: ВООЗ не вважають поширення більш заразного штаму COVID-19 єдиною причиною спалаху (commons wikimedia.org User Yann)

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала причину нового спалаху коронавірусу в Індії. Цьому сприяли "ідеальний шторм" масових зібрань, низький рівень вакцинації і більш поширення більш заразних штамів вірусу.

Про це заявив офіційний представник ВООЗ Тарік яшаревич, передає The Guardian.

У ВООЗ не стали стверджувати, що єдиною причиною спалаху COVID-19 в Індії є більш заразний варіант вірусу.

"Ступінь, в якій ці вірусні зміни відповідальні за різке збільшення випадків захворювання в країні, залишається неясною, оскільки є й інші фактори, такі як недавні великі збори, які, можливо, сприяли зростанню", - заявив Яшаревич.

Також у ВООЗ зазначили, що на систему охорони здоров'я Індії було надано непотрібний тиск з боку людей, які в паніці прямували до лікарень, попри те, що могли лікуватися вдома.

Відзначається, що в Індії була виявлена циркуляція варіанту вірусу B1617 з двома мутаціями. Він вважається більш заразним, згідно з попередніми науковими даними і заявами лікарів, які стикалися з даними штамом вірусу.