ua en ru

Британцям нагадали про зиму з COVID-19: ревакцинацію і щеплення для дітей потрібно прискорити

Британцям нагадали про зиму з COVID-19: ревакцинацію і щеплення для дітей потрібно прискорити Фото: британцям радять прискорити ревакцинацію і щеплення для дітей (GettyImages)

Житель Великобританія радять прискорити ревакцинацію і щеплення для підлітків. Це потрібно, щоб уникнути обмежень, яке запланував уряд у разі погіршення ситуації з COVID-19 в осінній і зимовий період.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Нагадав британцям про зиму з коронавірусом глава впливової групи моделювання захворювань в Імперському коледжі Лондона, професор Ніл Фергюсон.

Виступаючи перед загальнопартійною парламентською групою з коронавірусу, Фергюсон заявив, що в останні місяці англійська стратегія вакцинації була обережною: багато підлітків отримали тільки один укол, а ревакцинації для найбільш вразливих категорій проводилася після шести місяців після другої дози.

За його словами, кількість нових випадків коронавірусу вже велика і становить близько 30 000 на добу. Навіть помірне зростання захворюваності до зими може паралізувати систему охорони здоров'я.

"Ми не можемо дозволити собі занадто великий зимовий сплеск", - сказав він.

Він зазначив, що зростання захворюваності призведе взимку до "плану Б", який включає повернення до домашньої роботи і носіння масок.