ua en ru

Поліція Франції перевірить повідомлення про участь міністрів в нелегальних вечірках

Поліція Франції перевірить повідомлення про участь міністрів в нелегальних вечірках Фото: французький поліцейський (twitter.com/prefpolice)
Автор: РБК-Украина

Глава МВД Франции Жеральд Дарманен поручил проверить информацию СМИ об участии ряда министров правительства страны в тайных вечеринках в ресторанах и частных клубах Парижа, которые должны быть закрыты из-за карантина. Нарушители рискуют потерять свои посты, а владельцы заведений получить до года тюрьмы.

"Після репортажу телеканалу М-6 я попросив префекта поліції Парижа перевірити достовірність наведених в ньому фактів. У разі, якщо вони підтвердяться, організатори і учасники цих підпільних вечірок будуть покарані", - написав Дарманен.

Раніше французький телеканал M-6 повідомив про чинне в одному з престижних районів Парижа підпільному ресторані, де на вечірки збираються десятки людей. Телеканал зв'язався з одним з учасників тусовки. Він зізнався, що тиждень тому відвідував кілька таємно працюють закладів і зустрічав там членів французького уряду.

У разі підтвердження інформації про участь членів уряду в таких вечірках міністрам загрожує відставка і великі штрафи. Організатори підпільних тусовок можуть на рік сісти в тюрму.