ua en ru

Генсек ООН закликав у два рази збільшити виробництво вакцин від коронавірусу

Генсек ООН закликав у два рази збільшити виробництво вакцин від коронавірусу Фото: генсек ООН Антоніу Гутерріш (unmultimedia.org)
Автор: РБК-Украина

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав фармацевтичні компанії вдвічі збільшити виробництво вакцин від коронавірусу. За його словами, дефіцит цих препаратів не дозволяє справедливо їх розподіляти між країнами, які стикаються з новими хвилями поширення інфекції.

Про це на брифінгу заявив Гутерреш, передає Reuters.

Генсек ООН зазначив, що багато країн відчувають нестачу вакцин від коронавірусу, особливо Індія. На його думку, це погіршує ситуацію з поширенням інфекції, призводить до переповнення лікарень і моргів, дефіциту лікарських засобів і кисню.

Гутерреш підкреслив, що Євросоюз зарезервував для себе надлишок вакцин. "Абсолютно неприйнятно жити в світі, в якому розвинені країни можуть вакцинувати більшу частину населення, а багато країн, що розвиваються не мають доступу до однієї єдиної дози", - додав він.

Генсек згадав ризики мутацій і нових штамів коронавірусу, оскільки інфекція поширюється "як лісова пожежа" в різних частинах світу, що розвивається.

"В інтересах усіх, щоб вакцинувалися скрізь. Ми вважаємо, що нам потрібні дві речі: подвоїти світові потужності з виробництва вакцин і в той самий час забезпечити більш справедливий розподіл вакцин", - резюмував Гутерріш.