ua en ru

Карантин у Тернополі: ресторанам та кафе можуть обмежити роботу

Карантин у Тернополі: ресторанам та кафе можуть обмежити роботу Фото: у Тернополі посилять карантин (Віталій Носач, РБК-Україна)

На засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом вирішили посилити карантинні заходи в місті. Нові обмеження стосуються закладів громадського харчування.

Мер міста Сергій Надал запропонував поліції, спільно з Держспоживслужбою та пресою робити перевірки в ресторанах та інших закладах харчування.

На засіданні штабу також прийняли наступні рішення:

  • закладам громадського харчування пропонують працювати "на виніс" або обслуговувати клієнтів лише на літніх майданчиках. Таке обмеження введуть з 12 квітня, якщо ситуація із захворюваністю не покращиться.
  • посилити контроль за торгово-розважальними центрами. Щоб це регулювати кількість людей в супермаркетах, виставляють таку кількість візків, скільки можна запустити клієнтів;
  • учні 5-11 класів та професійних закладів освіти продовжать навчання у дистанційному режимі. Початкова школа наразі вчиться стаціонарно - в класах.

Крім того, лікарні №№1 та 2 готують для приймання пацієнтів із COVID-19, там вже починають переоблаштовувати ліжкомісця. Загалом розраховують збільшити ліжковий фонд до 120 додаткових місць.